Otei1

Lezajlott az OTEI éves közgyűlése

2024.05.15. / Riport

Május 15-én Szekszárdon került sor az OTEI soron következő elnökségi ülésére, illetve a szervezet éves közgyűlésére is. A közgyűlés jóváhagyta a szervezet 2023-as pénzügyi beszámolóját, illetve az elnökség tájékoztatóját a tavalyi év kiemelt eseményeire vonatkozóan.

Dr. Gerencsér Balázs elnök a szervezet 2023-as tevékenységéről beszámolva kiemelte az OTEI és a MATESZSZ közötti konstruktív párbeszéd elindítását, mely a közös szakmai célok elérése szempontjából kiemelt jelentőségű folyamat, illetve az Országos Mentőszolgálat megváltozott feladatköréből fakadó egyeztetéseket, melyek idén, Budapest rendszerbe történő becsatolásával természetesen tovább folytatódnak. Beszámoltak továbbá a 2023 őszén nagy médiavisszhangot kiváltó „Ne vigye haza!” néven elindított edukációs kampányról is, mely az urnák hazavitelének kérdéskörét járta körbe, illetve az elmúlt évek egyik leghangulatosabb, ezúttal Nyíregyházán megrendezett VI. Országos Sírásó Verseny (MTFE szervezés) is említésre került.

Az idei év eddigi eseményeit ismertetve a közgyűlés meghívottjai rövid beszámolót hallhattak a márciusban elindított, általános temetkezési híreket, riportokat és beszámolókat tartalmazó híroldal, a magyartemetkezes.hu eddigi eredményeiről, és a portállal kapcsolatos jövőbeni tervekről, elvárásokról, lehetőségekről. Az eseményen az elnökség röviden ismertette az olaszországi TANEXPO temetkezési szakkiállítás kapcsán szervezett szakmai út részleteit, eredményeit is, melynek keretében Bolognába látogatott el egy nagy létszámú magyar küldöttség. A 2024-2025-ös nemzetközi szakmai programokról, várható eseményekről is egy részletes beszámolót hallgathatott meg a közgyűlés, illetve döntés született arról is, hogy az OTEI halottszállító gépjárműveket adományoz a Kárpátaljai Református Egyházkerület részére. A közgyűlés utolsó napirendi pontjaként az idén szeptemberben megrendezésre kerülő VII. Országos Sírásó Verseny egyes részleteit ismerhették meg a jelenlévők.

A közgyűlés szavazott két új tag, a H&H Síremlék Kft. és Poós István temetkezési vállalkozó felvételéről is, akik május 15-től az OTEI teljes jogú tagjai lettek.

Menüpontok

© 2024. OTEl - Minden jog fenntartva.