Tanexpo2022 PG 6070

Hamarosan megnyitja kapuit a világ legnagyobb temetkezési szakkiállítása

2024.03.28. / Közügy

Pár nap és elkezdődik Bolognában a világ elsőszámú kegyeleti kiállítása, a TANEXPO. A rendezvényre 57 országból 10.000 látogató érkezik a három nap alatt, hogy megtekinthessék a 23.000 m2 kiállítási területen felállított 200 kiállítói standot. Magyarországot a Karsol Kft. képviseli kiállítóként.

A TANEXPO több mint 30 éve az Olaszországban készült termékek és a legjobb nemzetközi kegyeleti kellékek referenciapontja. Az újdonságok, a legmodernebb technológiák bemutatóhelye, ahol a résztvevők naprakész információkat szerezhetnek a legújabb piaci trendekkel kapcsolatban.


Három nap alatt művészeti kiállítások, bemutatók és oktatási programok, konferenciák és workshopok kerülnek megrendezésre nemzetközi és olasz szakértők részvételével, mindemellett pedig az iparági szereplők komoly üzleteket is köthetnek a kiállítás ideje alatt. A minőség, a képzés, az innováció és a kézműves megoldások exkluzív bemutatója a kiállítás, immáron több, mint 30 éve. A közel 200 kiállító közül 30% érkezik Olaszországon kívülről 2024-ben, közöttük egyedüli magyar résztvevőként a Karsol Kft. is részt vesz a bolognai rendezvényen. Az Országos Temetkezési Egyesület és Ipartestület (OTEI) szakmai utat szervezett a helyszínre, de bárki által szabadon látogatható a rendezvény. A Ryanair közvetlen járatot működtet Budapest és Bologna között.


Balogh Károly, a Karsol Kft. tulajdonosa kérdésünkre elmondta, hogy „a nemzetközi kiállításokon való részvétel nagyon fontos szerepet játszik abban, hogy ma a Karsol egy nemzetközileg jegyzett koporsógyártó vállalat, amely összesen 16 országba exportál. A brand, azaz a márka ismertsége azért fontos, hogy a vevők ne csak beszállítót lássanak bennünk, hanem egy üzleti partnert is. Az ilyen kiállítások hangulata különleges, személyesen tudunk találkozni a vevőinkkel, baráti kapcsolatok alakulnak ki, új vevőket ismerünk meg, akár egy új ország kiemelt szereplője is a látómezőnkbe kerülhet. Ez a sok pozitív hozadék így együtt megéri a látszólag hatalmas kiállítási költségek megfizetését. A Karsol elmúlt 10 évének növekedését, a modellválaszték fejlődését, a kapacitásaink bővítését jelentősen befolyásolta az a nemzetközi tapasztalat, amelyet az ilyen típusú nemzetközi kiállításokon szereztünk meg. Sajnálom, hogy egyedüli magyar cégként vagyunk jelen önálló standdal a kiállításon, nagyon örülnék, ha a versenytársaink a jövőben áldoznának ilyen jellegű marketing feladatokra, és együtt tudnánk képviselni hazánkat.”


Pölczman Réka a Mantex Kft. részéről kifejtette a szakmai kiállításokról, hogy szerinte „ezek kiváló szemléletformáló alkalmak, legyen szó termékinnovációkról, új irányzatokról vagy kapcsolatépítésről. Egészen más hangulata van a találkozóknak egy kiállítás helyszínén, ahol a munkakörnyezeten kívül, kicsit más fókuszban ismerhetők meg a termékek. A nemzetközi kiállítások kiváltképp érdekesek abból a szempontból, hogy a különböző országokból érkezők magukkal hozzák saját kultúrájuk egy szeletét is, így nem csak a termékekkel, hanem más szokásokkal is megismerkedhetnek a látogatók. Gyártói szemszögből ez azért fontos számunkra, mert szeretjük megismerni a különböző termékek funkcionalitását, és folyamatosan keressük ehhez az új megoldásokat. Az elmúlt évtizedekben számos kiállításon vettünk részt, hol kiállítóként, hol szervezőként, hol pedig látogatóként. Folyamatosan változó világunkban elengedhetetlennek tartjuk, hogy nyitottak legyünk új irányokra és új partnerségekre, így a TANEXPO-n is részt veszünk Bolognában, idén szemlélőként.”


Hegedűs László a Keletfa Kft. részéről elmondta: "kifejezetten fontosak a mi iparágunkban is a szakmai kiállítások, egyrészt a kapcsolatépítés, az üzletszerzés, illetve az aktuális piaci trendek megismerése szempontjából. Ugyanakkor mi ezúttal úgy döntöttünk, hogy kiállítóként nem veszünk részt a 2024-es rendezvényen, mert nehezen bővíthetőek a jelenlegi kapacitásaink, és jelenleg is már olyan, kifejezetten stabil partnerekkel rendelkezünk többek között Franciaországban és Olaszországban, akik ezen kapacitásainkat már alapvetően lekötik. Tekintettel arra, hogy a mostani olasz kiállítás résztvevői is elsősorban ezekről a piacokról érkeznek majd feltehetően, az idei évben számunkra kiállítóként a rendezvény talán kevésbé lenne releváns, ugyanakkor látogatóként feltehetően mi is részt veszünk az eseményen.”


Magyarországot egyedül a Karsol Kft. képviseli kiállítóként, legújabb termékeik a 21. Csarnokban, a B18-C19 számú standon találhatóak majd meg.

Helyszín: Bologna Fiere

Időpont: 2024. április 4-5-6.

További hasznos információk olvashatók az alábbi linken:

https://www.tanexpo.com/mycms/lib/forMake/source/2024/Brochure/TANEXPO24_BROCHURE_ENG_web.pdf

(A kép forrása: Tanexpo)

Menüpontok

© 2024. OTEl - Minden jog fenntartva.